ylös

TEOKSET

Batácora

Mitä tapahtuu kun sielukas ja kesyttämätön flamencolaulu, groovaava sähköbasso, ärhäkät rummut ja kaksi tanssijaa laahushameineen kohtaavat? Tule ottamaan selvää! Nykyflamencoteos Batácora tarjoilee syksyn 2022 kiertueella tanssin ja musiikin hersyvää dialogia!

Ensi-ilta 29.9.2022 · Kanneltalo, Helsinki

Fucsia, vino & fandango

Värikäs suuren ryhmän tanssiteos, jossa bata de cola -laahushame näyttelee niin pää- kuin sivuroolitkin. Lepistön luotsaama flamencotanssin koulutusprojekti juhli teoksella 10-vuotista taivaltaan, ja lavalla nähtiin projektissa vuosien varrella mukana olleita muusikoita ja tanssijoita harrastajista ammattilaisiin.

Ensi-ilta 28.6.2018 · Tampereen Flamencoviikko

El Guadalquivir no pasa por París

Teos pureutuu erilaisiin ideologioihin flamencotanssin historiassa ja kehityksessä. Tarkastelussa on etenkin kaksi monella tasolla vastakkaista suuntausta: perinteisiä liikkeitä ja arvoja vaaliva Escuela Sevillana de Baile sekä Vicente Escuderoon vahvasti henkilöityvä avantgardistinen tanssi.

Ensi-ilta 7.2.2013 · Helsingin Flamencofestivaali

Aurinko

Koulutusprojektin tanssijoille valmistettu teos Aurinko on sarja pieniä kertomuksia, joissa taivaankappaleiden kiertoon liittyvät ikivanhat uskomukset eri puolilta maailmaa peilautuvat nykypäivään. 16 tanssijan ja laulajan ryhmä luo voimakkaita tunnelmia niin visuaalisesti kuin musiikillisestikin; rytmi täyttää tilan ja valtaa lavan lisäksi myös katsomon.

Ensi-ilta 24.3.2011 · Helsinki

Aikaa Aamuun

Tanssiteos hetkistä jotka ovat irrallaan kokonaisuudesta, tiedostamatta – tai tietoisesti – unen ja valveen rajamailla. Pohjoinen äänimaailma kohtaa eteläisen, vastakohdat täydentävät toisiaan.

Ensi-ilta 15.10.2010 · Helsinki

Sum...

Persoonan kahtiajakoisuutta ja ihmisten sisäisiä ristiriitaisuuksia käsittelevässä tanssiteoksessa kaksi koreografia etsivät toistensa kautta vastauksia kysymyksiinsä ja yhdistelevät ennakkoluulottomasti näkemyksiään flamencon, nykytanssin ja teatterin keinoin.

Ensi-ilta 29.8.2008 · Helsinki

ROJO – Punainen

Flamencotanssin koulutusprojektin ensimmäisen vuosikurssin lopputyönä toteutettu tanssiteos Rojo pyrki flamencon perinteestä käsin tutkimaan myös abstraktimpaa liikettä flamencossa. Taustalla vaikuttavat ajatukset antiikin filosofien – etenkin Platonin – teorioista liikkeen ja muutoksen synnystä ja luonteesta. Onko liike todellista? Mitä liikkeessä oikeastaan tapahtuu? Mikä liikkeen saa aikaan?

Ensi-ilta 9.1.2008 · Helsinki

Aquelarre flamenco

Lepistön debyytti koreografina sai alkunsa halusta tutkia erilaisia espanjalaisia tanssi- ja musiikkiperinteitä. Kahdeksan tanssijan ryhmälle koreografioitu teos esittelee Pohjois-Espanjan kelttiläis- ja pakanakultteja sekä etelän uskonnollisia perinteitä tanssin ja musiikin kautta.

Ensi-ilta 25.10.2003 · Helsinki

MAIJA LEPISTÖ | info@maijalepisto.com