ylös

Tulevat kurssit

Maija Lepistön “maistiaisia eri paloista” -kesäkurssit keskitasolle ja edistyneille Helsingissä 10.-14.6.2024. Mukana laulaja Taija Robalta ja kitaristi Joonas Widenius.

 

COMPÁS & REMATES

Ma-pe klo 17-18

Compásta opiskellaan joka päivä eri tyylilajin ja sille rytmisesti tyypillisten remateiden kautta. Käymme läpi jokaisen työstettävän tyylilajin peruspalmaskuvion ominaispiirteineen ja remateiden säestyksen palmaksin, sekä harjoittelemme yhdessä erilaisia keinoja sijoittaa rematet compákseen ja rytmin fraaseihin. 

Pyrin pitämään rematet teknisesti kohtalaisen helppoina mutta kivan kuuloisina; sellaisina, joita on helppo käyttää tablaossakin. Samat rematet tanssitaan lauluun letratunnilla, joten tämä tunti toimii myös erinomaisena pohjustuksena sille.

LETRAS CON CANTE 

Ma-pe klo 18-20

Maanantaista torstaihin opiskellaan joka päivä yksi letra tanssia; tyylilajit ja rematet ovat samat kuin compás&remates -tunnilla. 

Tämän kurssin ohjaan itselleni aivan uudella metodilla: perustan opetuksen liikkeen, rytmin ja musiikin avulla annettuihin esimerkkeihin, välttäen sanallista ohjausta opetteluvaiheessa.

Lähetän osallistujille letrat kirjoitettuna sekä kuunteluesimerkkejä etukäteen, jotta niihin voi halutessaan tutustua. Laulaja Taija Robalta ja kitaristi Joonas Widenius ovat mukana myös opetustilanteessa, ja rematet ja markeeraukset opiskellaan suoraan musiikkiin. (Jalkatyön rauhallisempaa “pureskelua” kaipaaville suosittelenkin compás&remate -tuntia alle.) Kurssin pääpaino on lauluun/musiikkiin tanssimisessa ja tavoite on että kaikille osallistujille tulee tutummaksi markeerausten ja niiden vaihtopaikkojen (recogidas) sekä erityisesti rematen tyypilliset paikat eri palojen laulussa. 

Ma-to treenataan 30 minuuttia tunnin lopusta ilman muusikoita, kerraten edellistenkin kurssipäivien askeleita.

Pelkälle letratunnille osallistuvat voivat halutessaan tulla saliin 10 minuutiksi edellisen tunnin lopussa katsomaan, kun remateja harjoitellaan.

TABLAOSESSIO: Perjantaina klo 18-20 pidetään tablaosessio, jossa tanssitaan ja palmastetaan muusikoiden kanssa pienissä ryhmissä (ja halukkaat tietysti yksin!) viikon varrella opittua.

 

TYYLILAJIT:

Ma: Soleá por bulerías

Ti: Cantiñas

Ke: Siguiriyas 

To: Farruca

Pe: Kertaus + tablaosessio

 

KURSSIPAIKKA:

Helsingin Tanssikeskuksen flamencosali

 

HINNAT: 

Compás&remates 135€

Letras con cante (sis. tablaosessio) 270€

Molemmat kurssit yhteensä 360€

Irtotunnit 30€/h (mikäli tilaa on)

Early bird: 10% alennus ennen huhtikuun loppua ilmoittautuneille!

Hinnat sis.alv.

 

Kyselyt ja ilmoittautumiset info@maijalepisto.com.

Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa kurssin maksuun. Maksu palautetaan lääkärintodistuksella 5€ käsittelymaksua lukuunottamatta.

 

Tervetuloa mukaan!


Tilaa tanssikurssi!

Opetus suunnitellaan tilanteen mukaan: yksityistunnit, pienryhmät, esiintyvien ryhmien preppaus, tilauskoreografiat, tiiviskurssit, opintomatkat Sevillaan… ota yhteyttä ja kerro toiveesi!

MAIJA LEPISTÖ | info@maijalepisto.com