ylös

Tulevat kurssit

Mercedes Cortés ja Maija Lepistö kurssittavat tanssijoita Helsingissä lokakuun alussa

 

Maijan kurssi:
Su 2.10. klo 12-14 / tangos/bulerías/alegrías
• Kurssilla tehdään muutama teknisesti helppo letra

 

Mercedesin kurssi:
Su 2.10. klo 15-17 / tangos
Ma 3.10. klo 18-20 / bulerías
Ke 5.10. klo 18-20 / alegrías (+cantiñas)
• Kurssilaiset pääsevät tanssimaan omia letrojaan Mercedesin lauluun

Mercedesin kurssi on tarkoitettu kaikentasoisille tanssijoille, jotka haluavat kokeilla oman letramateriaalin tanssimista lauluun. Mercedes aloittaa tunnit pienellä teoriaosuudella, jossa tutustutaan käsiteltävän palon erilaisten letrojen tyyleihin. Samalla käydään läpi letrojen rakenne ja Mercedes laulaa myös esimerkit mahdollisista variaatioista letrojen rytmissä. Tämän jälkeen osallistujat saavat vuorotellen tanssia omat letransa Mercedesin lauluun. Mercedes ohjaa remateiden paikkojen löytämisessä sekä auttaa tanssijaa tukemaan laulun rytmiä. Muu ryhmä säestää palmaksin, ja Mercedes neuvoo tanssia parhaiten tukevat säestyskuviot eri kohtiin. Opetuskieli on Espanja ja kurssille valitut palot tangos, bulerías ja alegrías. Jos haluat kokeilla jotain muuta paloa, kerro siitä ilmoittautuessasi!

Jokainen osallistuja tekee oman tanssipätkänsä itselleen sopivan vaikeana tai helppona, joten kaiken tasoiset tanssijat ovat kurssille tervetulleita. Edistyneemmät pääsevät kokeilemaan halutessaan hankalampia remateja ja saavat niihin rytmisiä vinkkejä. Mercedesille voi myös esittää ne kysymykset, joiden kanssa on pähkäillyt jo jonkin aikaa, tai voi pyytää hänet laulamaan jonkun tietyn letran johon haluaa kokeilla tanssia. Vähemmän tanssineet pääsevät oppimaan myös muiden tanssiessa ja kokeilemaan omia helpompia tanssipätkiä kannustavassa ilmapiirissä huippulaulajan kanssa.

Kurssille voi osallistua vaikka ei haluaisi itse tanssia. Myös laulun opiskelijat ovat siis tervetulleita oppimaan huippulaulajan vinkeistä ja ohjeista! Kerrothan ilmoittautuessasi jos et aio tanssia, niin varmistamme kurssin sujuvuuden.

Sevillalainen laulaja Mercedes Cortés on tuttu mm. Marco Floresin ryhmästä, jonka kanssa on esiintynyt myös Suomessa. Syys-lokakuussa hän vierailee maassa uudestaan Maija Lepistön ja Marja Rautakorven yhteisteoksen Batácoran kiertueella. Mercedes on rauhallinen opettaja, joka on aidosti kiinnostunut siitä että oppilaat ymmärtävät opetetun ja pääsevät hyödyntämään sitä tanssissaan.

Haluatko mukaan Mercedesin oppiin, mutta oma sopiva tanssipätkä puuttuu? Sunnuntaina 2.10. Maija opettaa keskitasolle suunnatulla minikurssillaan muutaman letran joita voit testailla myös Mercedesin kanssa. Edistyneetkin tanssijat ovat tietysti tervetulleita, vaikka kurssimateriaali onkin teknisesti helpompaa!

Kurssipaikka: Helsingin Tanssikeskus

Hinnat: Mercedesin kurssi 155€, Maijan kurssi 50€


Videokurssit

Treenaa siellä missä sinulle sopii: kotona, treenisalilla, mökillä, pihalla…

Valikoimassa tällä hetkellä 2 kurssia:
– TOHVELITANGOS
– KEITTIÖBULE

Jokainen kurssi sisältää 4 videolla yksityiskohtaisesti ohjattua tanssi- tai palmaspätkää.

Tanssipätkät sopivat kaikentasoisten tanssijoiden tassuteltavaksi kotioloissa, vaikka tohveleissa tai paljain jaloin. Samalla saat haltuun uusia pataítoja seuraavaa fin de fiestaa varten!

Kurssit eivät ole sidottuja päivämääriin tai kellonaikoihin. Tarvitset videoita katsoessasi ja säestystä kunnellessasi nettiyhteyden; kurssimateriaalia ei voi ladata omille laitteille. Kurssin suoritusaikataulusta sovitaan jokaisen kanssa erikseen.

Hinta: 50€/kurssi (sis.alv 24%)

Jos haluat lisätä kurssipakettiin Maijan kommentit ja korjaukset oman tanssisi pohjalta, kysy lisätietoja sähköpostitse. (Huom: rajoitettu määrä paikkoja.)


Tilaa tanssikurssi!

Opetus suunnitellaan tilanteen mukaan: yksityistunnit, pienryhmät, esiintyvien ryhmien preppaus, tilauskoreografiat, tiiviskurssit, opintomatkat Sevillaan… ota yhteyttä ja kerro toiveesi!

MAIJA LEPISTÖ | info@maijalepisto.com