ylös

Curso online: análisis de la estructura del baile flamenco

Kaiken tasoisille tanssijoille ja tanssin säestystä opiskeleville muusikoille
-osa I (tientos/alegría/soleá/soleá por bulería)
-osa II (taranto/siguiriya/farruca/guajira)

 

Lepistön suunnittelema kurssikonsepti, joka suoritetaan etäopintoina käyttäen hyväksi laajaa materiaalitarjontaa internetissä. Kurssi sopii kaikentasoisille tanssijoille ja myös muusikoille jotka haluavat perehtyä perinteisen tanssin rakenteeseen ja säestykseen. Kurssin voit suorittaa missä tahansa – tarvitset vain nettiyhteyden!

Kurssille ilmoittauduttuasi saat linkkilistan internetissä esillä oleviin videoihin (mm. Youtube), jotka on valittu kurssiohjelmaan muodostaen kattavan katsauksen eri paloihin erityylisten esittäjien tulkitsemina. Videot analysoidaan yksitellen ja tulkinta lähetetään sähköpostitse opettajalle, joka korjaa ja kommentoi työn. Korjausten/kommenttien herättämiin mahdollisiin kysymyksiin saat myös vastauksen, jonka jälkeen pääset analysoimaan seuraavan videon. Alkuun pääsemiseksi saat rakennetta ja terminologiaa selventävät ohjeet sekä tarvittaessa myös videolinkin josta on esimerkkinä eritelty kaikki osat. Jokaisesta palosta on kaksi videoesimerkkiä, jotka on valittu eri aikakausilta ja erilaisten tyylien edustajilta, mikä auttaa saamaan käsityksen myös tyylillisistä eroista saman palon sisällä ja tanssin säestyksestä eri aikoina. Tanssijoina mm. Antonio Gades, Cristina Hoyos, Manuela Carrasco, Mario Maya, Pilar López, Loli Flores, La Tati, Eva Yerbabuena…

Tansseista eritellään perinteisen tanssin osat: salida, letrat, rematet, subidat, falsetat, escobillat ja macho-/lopetusosat. Lisäksi selvennetään kunkin tyylilajin tyypilliset osat (silencio ym. eri palojen perinteiset falsetat, castellana, cambioletrat…) sekä coletillat, estribillot sekä mm. letrojen ja escobillojen sisällä olevat rematet ja subidat.

Kokonaisuudessaan kurssi sisältää 16 linkkiä videoihin, analyysien kirjalliset henkilökohtaiset korjaukset/kommentit sähköpostitse sekä opettajan loppuarvion. Tanssien kestot ovat n. 10min, ja varsinkin alkuvaiheessa joutuu monet kohdat katsomaan useaan otteeseen. Varaa siis kurssin suorittamiseen riittävästi aikaa ja rauhallinen ympäristö!

Kurssia samanaikaisesti suorittavien määrä on rajoitettu. Tällä hetkellä kurssille ei oteta uusia opiskelijoita, kyselyt info@maijalepisto.com

MAIJA LEPISTÖ | info@maijalepisto.com